Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nedir bu "Cordia" ağacı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lütiye Nedir bu "Cordia" ağacı?

Merhaba arkadaşlar;

Geçen gün Ibanez EW20WNE modelini incelerken gözüm ağacına takıldı.Cordia diye bir ağaç kullanılmış.Bu ağaç hakkında bırakın forumu,internette bile Türkçe bir kaynak bulamadım.Sözlükte de yoktu Türkçe'si.Nedir ne değildir,daha önce duyan var mı?

daha önce bu ağacı duymamıştım, merak edip hızlıca biraz baktım.
    'Ziricote' ailesinden bir ağaç, sanırım bir diğer adı 'bocote'. (Cordia GerascanthusBocote)
    bu link'te ton ağacı olarak özelliklerini anlatmış:

ton karakteri olarak pelesenk'e yakın diyor.

bu link'te de 'ziricote' var.(Cordia dodecandra)

Anladığım kadarıyla pahalı bir ağaç. Senin Ibanez modelinde ses tahtasında da bu ağacı kullanmışlar, ses tahtasında nasıl bir ton verir bilemiyorum ama ben ladin varken bunu ses tahtasında tercih etmezdim.

selamlar..

Yorum

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Verdiğiniz linkteki yazıyı okudum.Ses tahtasında başarılı sonuç verir diyor.Gitarın sesini Youtube'dan dinlemiştim zaten ki bence çok hoş bir sesi var.Tabi canlı olarak nasıl çıktığını bilmiyorum.

Fiyat olarak da sanırım 850 TL (Gitar).Dediğiniz gibi pahalı bir ağaçsa büyük kısmı ağaca gidiyor olmalı.O kadar pahalı mı,fiyatına değer mi bilmiyorum,umarım öyledir.

Yorum

Yalnız o gitardaki ağaçlar masif değil, bilginiz olsun. Ben kişisel olarak lamine ses tahtası olan bir gitar tercih etmezdim. Siz bir yerden bulup gitarın akustik sesini dinlemeden sipariş vermeyin benim tavsiyem.
        Ama sürekli amfiyle çalacak ve youtube da demolardaki sesini beğendiyseniz muhtemelen sizde aynı tonu alabilirsiniz. Fiyatına değer mi ben de bilemiyorum.
        Ne olursa olsun ben prensip olarak denemeden bir enstrüman alma taraftarı değilim
        selamlar..

Yorum

Masif olması o kadar önemli mi gitarın sesini,tonunu beğendikten sonra? Pek bir bilgim yok ama,çok hoş geldi dediğim gibi.Zaten denemeden almayı düşünmüyorum klavyesi rahat mı ona da bakmam lazım,sürekli amfiyle çalmayacağım arada denerim sadece

Yorum

Sadece bilgin olsun diye söylemiştim, yanılmıyorsam genel kanı masif ağaçlı gitarların daha değerli olduğu. Ama ağaç kalitesi öenmli sonuçta, düzgün bir lamine çok kalitesiz masiften daha iyi ton verebilir. Ucuz gitarlarda da çok kaliteli masif ağaç kullanmazlar doğal olarak. Sonuç olarak bence tonunu beğendikten sonra masif olmuş olmamış çok önemli değil. Bu arada laminenin de avantajları var benim bildiğim, konstrüksiyon iyi ise nem değişikliklerinden daha az etkilenir ve daha saplam olur.
            Dediğin gibi bence de dene, çıplak akustik sesini ve klavyesini de bir değerlendir.
            selamlar..

Yorum

Anladım.İlgilendiğiniz için teşekkürler

Yorum

AVCI2012 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Sadece bilgin olsun diye söylemiştim, yanılmıyorsam genel kanı masif ağaçlı gitarların daha değerli olduğu. Ama ağaç kalitesi öenmli sonuçta, düzgün bir lamine çok kalitesiz masiften daha iyi ton verebilir. Ucuz gitarlarda da çok kaliteli masif ağaç kullanmazlar doğal olarak. Sonuç olarak bence tonunu beğendikten sonra masif olmuş olmamış çok önemli değil. Bu arada laminenin de avantajları var benim bildiğim, konstrüksiyon iyi ise nem değişikliklerinden daha az etkilenir ve daha saplam olur.
                Dediğin gibi bence de dene, çıplak akustik sesini ve klavyesini de bir değerlendir.
                selamlar..
                Zaten asıl kaplama olan gitarlada iyi ağaç kullanılmaz. Kaplama gitarların iki tip vardır biri en ucuz çin gitarlarında görülen arada in kontrplak levha üzeirne görsel bir ağaç kaplaması yapıştırmak. İkincisi daha normal gitarlarda görülen masif ama görsel veya figürsel olarak çok vasat olan ağaç üzerine, aynı ağaç türünün daha güzel, alımlı gösteren kaplamasını yapıştırmak. Her durumda iyi ses potansiyeli normal masif bir gitardan düşüktür aradaki kocaman tutkal alanı da cabası. Aurıca masif gitarlara ne konulursa o şekilde görüneceğinde en kötü ihtimalle bile eli yüzü düzgün masif parçalar kullanılır. O yüzden masif şansı olunan her zaman masif seçmek akıllıcadır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X